Groningse kaatsters winnen in Dronryp

sport
Anne Monfils, Jeska de Boer en Marrit Zeinstra winnen de afdelingswedstrijd voor de dames hoofdklasse in Dronryp. Foto: Aise van Beets

Kaatsvereniging Wezon – De Sterke Earm uit Groningen heeft op Hemelvaartsdag de afdelingswedstrijd voor de dames Hoofdklasse in Dronryp gewonnen. In een spannende finale werd Huizum verslagen.

Aan de wedstrijd in Dronryp, gemeente Waadhoeke, namen twintig teams deel. Groningen trad aan met de kaatsers Anne Monfils, Jeska de Boer en Marrit Zeinstra. In de eerste omloop werd het thuisspelende team van Dronryp eenvoudig met 5-1 en 6-4 aan de kant gezet. De opponenten Goaiïngea en Folsgare konden in respectievelijk de tweede en derde omloop ook vrij makkelijk verslagen worden. De halve finale werd gespeeld tegen Wommels dat speelde met Anna-Brecht Bruinsma, Sjanet Wijnia en Martzen Deinum. Het trio Monfils wist hen te verslaan met 5-3 en 6-4.

In de finale wachtte Huizum met de kaatsters Anna Dieuwke Dijkstra, Nynke Sijbrandij en Manon Scheepstra. Groningen begon sterk en kwam via 6-4, 6-6 en 6-2 makkelijk op een 3-0 voorsprong. Huizum kwam daarna iets meer in haar rol en vond met 3-1 de aansluiting. Het publiek had op dat moment allang gezien dat de finale geen walk over zal worden. In een mooie thriller zou het uiteindelijk 5-5 worden. In de laatste set kwam Huizum aanvankelijk op een 4-2 voorsprong maar had niet het vermogen om door te drukken. Het trio Monfils had die kracht wel en won uiteindelijk met 5-5 en 4-6.

De derde prijs ging naar Wommels.

De Groningse kaatsers in actie. Foto: Aise van Beets
De stand op de telegraaf in de finale als de laatste slag geslagen is. Foto: Aise van Beets
De prijsuitreiking met het team van Wommels op derde plaats, Huizum op twee en Groningen op één. Foto: Aise van Beets