Groningers laten veel geld liggen bij energiecontract

nieuws
Foto: Pexels

Consumenten die na de contractperiode hun energiecontract laten doorlopen, komen automatisch in een relatief duur, variabel tarief. Dat kan hen veel geld kosten, stelt vergelijkingssite Independer.

Independer heeft de overstapcijfers, het gemiddelde energieverbruik en de verschillende energietarieven per provincie geïnventariseerd en diverse tarieven tegen elkaar afgezet.

De groep die nog nooit is gewisseld van energieleverancier laat veel geld liggen, dit jaar in totaal meer dan een half miljard euro. Inwoners van de provincie Groningen laten 35 miljoen euro liggen. Dat komt per huishouden neer op 357 euro.

Deel dit artikel:

  1. “Consumenten die na de contractperiode hun energiecontract laten doorlopen” dat zijn juist de consumenten die wel bewust zijn, dat een overstap veel financiële voordelen biedt. En met name de bonus die daarmee gepaard gaat met een overstap. Niet zo zeer het energietarief. Dat is pinuts. Bovendien claimt de overheid ontzettend veel. En dat zijn tarieven, die voor elk energieleverancier gelijk zijn.

    Het zijn juist de consumenten, dat nog traditioneel bij hun energieleverancier (Essent) van oudsher zijn gebleven. En hebben in dat geval een contract voor onbepaalde tijd. En betalen dan ook de hoofdprijs. Ook het fabeltje, dat allerlei aanpassingen in het huis moet worden aangebracht, doet veel consumenten besluiten om te blijven. Terwijl het slechts om een administratieve move gaat. Dus pak je voordeel !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *