Groningers kunnen rijbewijs digitaal verlengen

nieuws

Met ingang van deze week is het in de gemeente Groningen mogelijk het rijbewijs online aan te vragen. Het is een experiment voor zeker een jaar.

Online aanvragen is alleen mogelijk bij het verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Om het rijbewijs online te kunnen te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf. Zie hiervoor de website www.rdw.nl/digitaalaanvragenrijbewijs. Inloggen bij de online aanvraag vereist de DigiD-app met verhoogd beveiligingsniveau door eenmalige controle van het identiteitsbewijs. Zie www.digid.nl/over-digid/app voor meer informatie.

Het online verlengen van het rijbewijs is een experiment. Hieraan nemen nog 29 andere gemeenten deel. Het online verlengen van het rijbewijs is mogelijk gedurende minimaal een jaar. Daarna wordt het experiment geëvalueerd en wordt er een besluit genomen of en hoe het een vervolg krijgt.

Deel dit artikel: