Groninger striptekenaar lanceert nieuw boek

‘Kutbeesten’, zo heet het nieuwe werk van Groninger striptekenaar Jan Willem Spakman. Twee jaar heeft hij, tussen de bedrijven door, er aan gewerkt.
Vrijdagmiddag lanceert Spakman het boek in boekhandel Van der Velde aan de A-kerkhof in Stad.

Passieproject
Spakman tekent voor onder andere voor het wetenschapsmagazine Quest en hij werkt als illustrator in opdracht van bedrijven en scholen. ”Het maken van Kutbeesten is echt een passieproject. Ik maak het in mijn vrije tijd en dat geeft me de vrijheid om het precies zo te maken zoals ik het wil”, vertelt Jan Willem.

Kutbeesten
‘Kutbeesten’ is het twee boek van Spakman. Zijn debuut ‘Recht uit de Ondergrond is een verzamelwerk van allerlei typetjes en gebeurtenissen. In ‘Kutbeesten’ komen alleen dieren aan bod. ”Soms kom ik in een documentaire een heel lelijk beest tegen. Zoals een naakte molrat. Dan begin ik hem gewoon te tekenen en te denken aan wat de eigenaardigheden van zo’n beest zouden kunnen zijn”.

Deel dit artikel: