Gewaagd vrouwelijk naakt bij CBK Groningen

nieuws

Vanaf 25 mei t/m 6 juli 2019 presenteert het CBK Groningen The Female Presence: Een unieke verzameling vrouwbeelden gemaakt door Elisabet Stienstra.

De kunstenares omschrijft de tentoonstelling zelf als kenmerkend door ‘de aantrekkelijkheid van het vrouwelijk lichaam in combinatie met emotioneel oncomfortabele aspecten’. Het maakproces van De Figuurtoren, gemaakt voor de Oosterparkwijk in Groningen, is ook onderdeel van deze tentoonstelling. Deze sculptuur wordt op 25 mei onthuld.

Stienstra studeerde tussen 1984 en 1988 aan Academie Minerva. Haar werk is opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum, Museum Arnhem, Centro Arte Contemp Luigi Pecci Prato in Italië en in diverse privécollecties.

De tentoonstelling The Female Presence is gratis toegankelijk van woensdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur bij het CBK  aan Trompsingel 27a.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *