FC Groningen met dank aan ADO naar play-offs na verlies in Emmen

sport
Foto: fcgroningen.nl

FC Groningen heeft zich woensdagavond geplaatst voor de play-offs voor Europees voetbal. De Groningers verloren zelf met 1-0 van FC Emmen, maar door de 6-2 overwinning van ADO Den Haag op Willem II, behoort FC Groningen tot de top 8 van de eredivisie. 

Danny Buijs moest Jeff Chabot missen in Drenthe. De verdediger was nog niet fit genoeg. Samir Memisevic zakte een linie terug en Tom van de Looi was te vinden op het middenveld.

FC Groningen begon niet slecht aan de eerste helft en wist in de eerste twintig minuten regelmatig de druk te houden op FC Emmen. In de 27e minuut kwam FC Emmen op voorsprong. Chacon schoot de bal van een meter of twintig erg mooi achter Sergio Padt. FC Groningen vond de treffer niet terecht. Ludovit Reis werd volgens de Groningers neergehaald in de aanval voorafgaand aan de treffer. De VAR liet scheidsrechter Van Boekel kijken, maar de arbiter vond het te makkelijk.

Even leken de play-offs ver weg voor FC Groningen. Willem II was op voorsprong gekomen tegen ADO Den Haag en FC Groningen stond zelf achter. Aangezien het gat voor het eerste fluitsignaal maar één punt bedroeg met de Tricolores, stond de Trots van het Noorden virtueel op plek negen. ADO Den Haag maakte voor de rust gelijk en FC Groningen ging uiteindelijk met een 1-0 achterstand rusten.

Na de onderbreking maakte Willem II alweer snel een doelpunt waardoor de druk erop lag in Emmen. FC Groningen dacht in de 64e minuut te scoren, was het niet dat de VAR een handsbal zag voorafgaand aan de treffer van Paul Gladon. FC Groningen wist verder niet veel potten te breken en zag FC Emmen de grootste kansen creëren. Uiteindelijk verloor FC Groningen met 1-0 van de Emmenaren die zich dit jaar knap hebben gehandhaafd in de Eredivisie. ADO Den Haag liep uiteindelijk uit naar een 6-2 overwinning. Door die zege waren de Hagenezen uiteindelijk nog de grootste concurrent voor de play-offs. De residentieclub stond eerst drie punten achter, maar door de grote overwinning was het gat tussen FC Groningen en ADO uiteindelijk maar drie doelpunten. Door de resultaten bleef FC Groningen de nummer acht van de competitie en speelt zo aanstaande zaterdagavond om 20:45 in eigen huis het eerste duel van een tweeluik tegen nummer vijf Vitesse.

Deel dit artikel:

  1. Trots van het Noorden dit seizoen ?
    Die titel past maar bij een club en dat is Fc Emmen !!!!!!
    FcG mag zich gaan schamen en zal in de play-offs worden afgedroogd.

  2. Het had maar een haartje gescheeld of ADO was er met de buit ervandoor gegaan op doelsaldo. Vandaar, dat ADO na de rust ook op jacht ging naar veel doelpunten. In de hoop, dat de FC ook meer tegengoals zou krijgen.

    Het spel van de FC moet beduidend beter, anders heb je niets te zoeken in de Play-offs Maar Vitesse heeft ook altijd veel moeite met de FC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *