Eindexamens van start: “Dit is echt zo’n leertoets”

Op de middelbare scholen zijn donderdag de centrale eindexamens begonnen. “Ik ben nu best wel een beetje zenuwachtig aan het worden.”

Voor het vwo stond er donderdag Grieks en Scheikunde op het programma, havisten bogen zich over Filosofie en Wiskunde en het vmbo trapte af met Biologie. “Het is niet een makkelijk examen”, vertelt Jayliana van het CSG Wessel Gansfort. “Het is echt zo’n examen waar je veel voor moet leren. Maar ik heb de afgelopen weken een goede planning gemaakt dus ik heb mij wel goed voorbereid denk ik.”

Het Wessel Gansfort heeft de leerlingen ook zo optimaal voor proberen te bereiden op de eindtoetsen. “Het is toch gek om een examen in een gymzaal te moeten maken”, vertelt directeur Roelie Guit van de school. “Daarom hebben we de afgelopen weken proeftoetsen georganiseerd zodat iedereen kon wennen aan de situatie in zo’n zaal.”

De eindexamens worden de komende twee weken afgenomen. Volgende maand horen de scholieren of ze wel of niet geslaagd zijn.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *