Bouw eerste Integraal Kind Centrum in de stad gestart

Deze maandag was de feestelijke starthandeling van de bouw van het nieuwe IKC Borgman Ebbinge. 275 kinderen deden hun tekening in een schatkist, die daarna op het bouwterrein begraven werd. Ook werd het bord van de bouw onthuld.

Het centrum is een samenwerking tussen de Borgmanschool en Stichting Kinderopvang Stad Groningen. Op de IKC kunnen kinderen van 0-13 jaar van ’s ochtends tot het einde van de middag terecht kunnen om zich te ontwikkelen. Wethouder Carine Bloemhoff vindt het heel bijzonder om een IKC in Groningen te hebben: “De kinderen zitten er al een hele tijd op te wachten. De buitenruimte is open toegankelijk. Zij kunnen in het weekend gewoon op het schoolplein gaan spelen.”

Twee locaties van de Borgmanschool zullen verhuizen naar het nieuwe IKC: de locatie aan de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat en de locatie aan de Jacobijnerstraat. Het nieuwe centrum zal uiteindelijk zo’n 400 kinderen hebben.

Dit is de eerste keer dat de school en SKSG op deze manier samenwerken. De kinderen van 0-3 jaar komen in het gebouw onder de appartementen dat wordt gebouwd. In het gebouw wat nog gebouwd moet worden, komen de kinderen van 3-12 jaar. Carin Bos, manager kindcentrum SKSG: “Met name in het gedeelte van de kinderen van drie tot en met twaalf jaar zal de samenwerking heel intens zijn. Vanuit de visie die we samen hebben geschreven zullen we samenwerken om de kinderen zoveel mogelijk kansen te bieden om zich op alle gronden te ontwikkelen”.

SKSG is in gesprek met andere scholen om meer IKC’s in Groningen op te zetten.