Drie zwarte ibissen in Eelderdiep (filmpje)

nieuws

Zaterdagmorgen waren er drie zwarte ibissen te zien in het Eelderdiep. Er staat inmiddels een filmpje op YouTube.

‘Vorig jaar waren we al blij met twee Zwarte Ibissen in De Onlanden bij het Eelderdiep. Nu zijn er zelfs drie te zien, in hetzelfde gebied. Het lijkt een ouderpaar met een kleiner en minder glanzend jong”, schrijft Natuur in de Onlanden.

De zwarte ibis is een vogelsoort uit de familie van de ibissen en lepelaars. Hij is goed herkenbaar door het donkerbruine verenkleed, dat ook paarse en groene tinten vertoont. Hij komt voor in warme gebieden in Europa, Afrika, Amerika, Australië en Azië.

Volgens BirdLife International neemt op wereldschaal de populatie in aantal af omdat in veel landen natte natuurgebieden worden bedreigd door grondwaterpeilverlaging, drooglegging, omzetting in land voor agrarisch gebruik, waterkrachtcentrales en verstoring door jacht en recreatie en bovendien is de vogelsoort zeer gevoelig voor bepaalde vogelgriepvirussen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *