Donar deelt eerste tik uit aan Leiden

sport
Sean Cunningham van Donar (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft donderdagavond in Leiden de eerste klap uitgedeeld in de strijd om de finale van de play-offs. Donar won de eerste wedstrijd in de best-of-five met 77-76 van favoriet ZZ Leiden.

De Groninger basketballers speelden in de eerste twee kwarten zeker niet sterk, en stonden kort voor rust met 41-24 achter. Het verschil was halverwege de wedstrijd teruggebracht tot acht punten. Het derde kwart was helemaal voor Donar. Aan het begin van het vierde kwart stond het team van coach Erik Braal vier punten voor, maar daarna liep Leiden opnieuw uit.

Drie minuten voor tijd stond de thuisclub zes punten voor. Vooral dankzij Arvin Slagter kwamen de Groningers sterk terug. Teddy Gipson besliste de wedstrijd in de laatste seconden door één van zijn twee vrije worpen te benutten..

Lance Jeter werd topscorer bij Donar met 14 punten. Arvin Slagter scoorde één punt minder..Beide teams ontmoeten elkaar zaterdagavond opnieuw, ditmaal in MartiniPlaza. Het team dat drie duels wint, plaatst zich voor de finale om de landstitel.