“De watertemperatuur is rond de 11 graden, dus best lekker!”

nieuws
Foto: wakeboarder Jaivey Luimstra, door Jan ten Kate.

Komend weekend vindt de Noorder Wakeboard Challenge 2019 plaats in Harkstede, op de kabelskibaan vlak naast Meerstad. Deelnemers uit Noord- en Oost-Nederland nemen het tegen elkaar op in deze extreme sport.

Wakeboarden is te vergelijken met snowboarden, maar dan op het water. De wakeboarders worden voortgetrokken over het water, in dit geval met een kabelski-installatie. Net als bij snowboarden zijn er kickers en rails waarover tricks worden gedaan, maar ook kunnen met behulp van de kabel hoge sprongen worden ingezet. Het doel is om zoveel mogelijk verschillende tricks te laten zien en daarmee indruk te maken op de jury.

Het is de achtste keer dat deze competitie wordt georganiseerd en het is behoorlijk populair onder de wakeboarders. Zondag 12 mei is de aftrap in Harkstede, op het Grunopark.

In de OOG Ochtendshow van vrijdag vertelde mede-organisator Gerard Kobes dat hij de watertemperatuur van 11 graden best lekker vindt:

De eerste wedstrijd in deze competitie begint zondag om 15.00 uur, bij het Grunopark in Groningen. Meer informatie is te vinden op de site van de Noorder Wakeboard Challenge. Toeschouwers zijn van harte welkom om te komen kijken.

Deel dit artikel: