Dames Drs. Vijfje betreuren gemiste kansen

De dames van zaalvoetbalvereniging Drs. Vijfje hebben de eerste wedstrijd in de strijd om de play-offs voor de landstitel met 0-3 verloren van TPP uit Rotterdam.

Met het verlies komt Drs. Vrijfje op een 1-0 achterstand in een best of 3 serie. In de Struikhal bij de ACLO begonnen de dames stroef aan de wedstrijd. Tegenstander TPP kwam duidelijk niet om het spel te maken en stonden vooral goed georganiseerd te spelen.

Met nog ongeveer vier minuten te spelen in de eerste helft kwam TPP op een 0-1 voorsprong via Nikkie de Roest. Vlak voor het doelpunt knalde international Vesna Veltrop nog met haar hoofd tegen de muur, ze kon de wedstrijd wel voortzetten.

Na rust ging Vijfje beter spelen, en kreeg het meer kansen. TPP bleef vooral verdedigend en georganiseerd spelen, loerend op de counter met de behendige Jennifer Oliveira. Diezelfde Oliveira was dan ook goed voor de 0-2, waarbij de organisatie van Drs. Vijfje niet helemaal goed stond. Oliveira kreeg via een strafschop ook de kans op 0-3, maar die schoot ze ruim naast.

In de slotfase probeerde Vijfje uit alle macht nog dichterbij te komen, maar dat mocht niet baten. Keepster en uitblinkster van TPP Bianca Troost, scoorde de 0-3 met een afstandsschot omdat Vijfje met een meevoetballende keeper speelde in de slotfase.

De komende twee wedstrijden van de play-offs zijn in Rotterdam. Drs. Vijfje moet beide wedstrijden winnend afsluiten om nog landskampioen te worden.