Bladgoud pakt goud op Schiermonnikoog

nieuws

Het koor Bladgoud uit de stad Groningen is afgelopen weekend eerste geworden op het 62e Muziek- en Zangfestival Schiermonnikoog. Naast dit koor wist ook het stad-Groningse orkest Martini Brassband eerste te worden.

Het was geen vanzelfsprekende overwinning voor het koor, omdat in voorgaande jaren over het algemeen klassieke koren met de winst naar huis gingen. Dit terwijl Bladgoud zich met name op popmuziek richt.  Het optreden bestond uit Everglow van Coldplay, Wat Is Mijn Hart van Marco Borsato, To The Sea van Katzenjammer en Sorry van Kensington. Niet alleen de jury, maar ook het publiek werd geraakt door de energieke manier waarop Bladgoud de nummers presenteerde, met name bij het nummer Sorry.

Daarnaast wist ook de Martini Brassband eerste te worden in hun categorie. Ook dit is opmerkelijk, omdat brassbands in Friesland populair zijn en zij werden verslagen door een Gronings orkest.

Saskia de Vries, koorlid van Bladgoud, vertelde maandagochtend in de OOG Ochtendshow alles over de overwinning van het koor: