Auto botst tegen boom in Zuidwolde: bestuurder bekneld

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk op de N994 in Zuidwolde is zaterdagochtend een auto op een boom gebotst. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

Het ongeluk gebeurde rond 11.40 uur. “Wat er precies gebeurd is, is nog onbekend”, vertelt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Het lijkt er op dat de bestuurder onderweg was van Zuidwolde richting Groningen. Hij heeft eerst een boom geschampt en uiteindelijk is hij vol tegen een andere boom gebotst. Door de klap is de man bekneld komen te zitten in zijn voertuig.” Behalve een ambulance en de politie werd de brandweer van Bedum opgeroepen om zich naar de ongevalslocatie te spoeden. “Met redgereedschap hebben de brandweerlieden de persoon rond 12.15 uit het vehikel kunnen bevrijden. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.”

Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl