Adrie Poldervaart wordt assistent van Danny Buijs bij FC Groningen

Adrie Poldervaart wordt met ingang van het seizoen 2019/2020 de eerste assistent van hoofdtrainer Danny Buijs bij FC Groningen. Poldervaart tekent een overeenkomst voor een jaar. Hij volgt de vertrekkende Hennie Spijkerman op. 
Mark-Jan Fledderus legt uit waarom FC Groningen voor Poldervaart heeft gekozen. “Wij zochten een assistent-trainer, die complementair is aan de technische staf waarmee wij komend seizoen willen gaan werken. We hebben met een aantal voetbaltechnische mensen verschillende gesprekssessies met Adrie gehad. Daarbij zijn wij ervan overtuigd geraakt dat Adrie de staf op een goede manier kan aanvullen en beter maken.

De 48-jarige Poldervaart was tot april van dit jaar hoofdtrainer van Excelsior, waar hij meer dan 25 jaar in dienst was. Poldervaart is blij met zijn aanstelling: “Ik snap de reactie van mensen die de stap van hoofdtrainer bij Excelsior naar assistent bij FC Groningen opmerkelijk vinden, maar ik heb nooit aan carrièreplanning gedaan. Ik wil werken met mensen die iets willen leren en er vol voor gaan. De naamgeving van de functie is voor mij totaal irrelevant.”

Ook Alfons Arts wordt toegevoegd aan de technische staf van de eerste selectie voor het seizoen 2019/2020. Hij was de afgelopen seizoenen trainer van FC Groningen onder-23.

Deel dit artikel:

  1. Het is de keuze van Buijs dat in tegenstelling tot de opgedrongen ultra defensieve Spijkerman, als het voetbal alleen uit trainers zou bestaan zoals Spijkerman ging er geen hond meer naar het voetbal.
    En Padt blijkt ook een probleem in de selectie, Padt is de diegene die als een splijtzwam in de selectie zit. Niemand wil samenwerking met een figuur dat alles overbrieft aan de ‘baas’, dat geldt overigens voor alle types werk waar je te maken hebt met collega’s.

    Zodra Padt de kleedkamer of andere ruimtes binnenstapt gaat het gesprek alleen nog over het weer, dat spreken we dus over een verziekte situatie.

    Overigens is Padt als keeper voor de FC Groningen goed genoeg en pakt punten, maar is dat een verziekte sfeer waard? ( voor mij in elk geval niet )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *