Woonschepencomité kritisch op plannen Noorderhaven

Het Woonschepencomité Groningen heeft grote kritiek op de plannen van de gemeente met de Noorderhaven. Volgens het WCG zal de aanpak leiden tot grote onrust onder de bewoners, tot vele juridische procedures en tot onverkoopbare schepen.

De gemeente stelt dat tussen de 21 en 39 van de 63 schepen niet aan alle eisen voldoen en dus niet in de haven mogen liggen. De bewoners moeten dus de haven verlaten, of ze staan voor enorme kosten om het schip op te knappen.

Het WCG vindt dit onacceptabel, omdat alle schepen met toestemming van de gemeente in de Noorderhaven liggen: de gemeente heeft onder meer vuilwaterinstallaties verstrekt en heft ook roerende zaak belasting dan wel liggeld. De bewoners herkennen de problemen niet waar de gemeente het over heeft. Volgens het WCG kunnen de schepen waarschijnlijk niet langs juridische weg verwijderd worden. De bewoners worden feitelijk dakloos omdat ze geen alternatieve ligplaats krijgen.

Deel dit artikel: