“Tot 1 augustus? Dat is bij de wildebeesten af!”

Onduidelijkheid – dat is het sleutelwoord in de afzetting van het fietspad bij Garmerwolde. Dit gedeelte van de doorfietsroute is afgesloten vanwege werkzaamheden van de Gasunie. 

Bij Garmerwolde staat nu een omleiding aangegeven. De gemeente wil dat fietsers langs de drukke N360 fietsen, terwijl de stad nog gewoon bereikbaar is via de doorfietsroute. “Ik vind de Stadsweg wel wat prettiger fietsen, omdat het meer de natuur is in plaats van een drukke autoweg.”, vertelt een voorbijkomende fietser. Op de vraag of Groningen nog wel bereikbaar is via deze route reageert ze: “Jahoor, want je kan daar gewoon via het bos en dan kom je weer op dezelfde route uit.” Andere fietsers reageren meer verontwaardigd. “Tot 1 augustus? Dat is bij de wildebeesten af.”

GroenLinks-raadslid Hans Sietsma is het met de verontwaardigde fietser eens. “De communicatie is vrij beroerd. Wij kregen hier als GroenLinks lucht van, dus wij hebben vragen aan het College gesteld.” Volgens hem en voorbijgangers wordt er te weinig informatie over de afzetting gegeven.

 

Deel dit artikel:

 1. niet alleen is de communicatie belabberd, maar de manier waarop die borden geplaatst zijn duidt op een grote mate van onverschilligheid t.o.v. de fietser. voor diegenen die de stad steeds voordragen voor de titel fietsstad van het jaar (automobilisten) ligt dit fietspad kennelijk buiten de bebouwde kom.

  1. Eens, Groningen fietsstad van het jaar, laat me niet lachen. Autostad zullen ze bedoelen. Auto’s hebben overal en altijd voorrang. Een keer groen per cyclus is bedacht om auto’s meer tijd te geven bij het stoplicht. En de nieuwe situatie bij het begin van de Hoendiepskade, waarbij achterop komende, afslaande automobilisten voorrang hebben op rechtdoorgaand fietsverkeer is niet minder dan absurd. Om over de kruising van de ‘fietssnelweg’ bij de Eikenlaan nog maar te zwijgen. Groningen dit niet anders dan autorijden aanmoedigen en fietsen ontmoedigen.

 2. En dit noemen ze een “fietssnelweg”. Stel je voor dat ze de A28 op een willekeurig moment afsluiten voor een onbepaalde periode, dan heb je de poppen aan het dansen… Kom op beleidsmakers, doe hier iets aan!

   1. nee ..ik maak geen gebruik van dat fietspad ..maar ben er wel wezen kijken ..ik denk dat het voor dit moment de beste oplossing is ..het is veel te gevaarlijk met die blinde en dove fietsers op het fietspad ( sowieso) ..laat staan er ook nog “zwaar”..werk verkeer aan her rijden is …dan vallen er gewonden en in het ergste geval doden ..
    Men kan beter via het andere fietspad rijden die langs de Rijksweg ( langs Zevenhuisjes en Garmerwolde ) ..
    Dat is geen betweterij ..maar nuchter verstand ..( meer keuze is er ook niet trouwens).
    Het leed is geleden in augustus ..tot dan moet je ( zeggen en schrijven ) anderhalve kilometer verder rijden ..dan de “snellere”..route ..
    nogmaals …Deal with it

   2. Als de route naar jouw werk geblokkeerd zou zijn, en je moest omrijden, dan zouden we hier een heel andere reactie van jou zien, vermoed ik…. Maar het is maar een vermoeden.

 3. Volgens mij nemen ze de tijd. Er gebeurt nog niet zoveel maar wel lekker afsluiten. Fietsers pesten. Ik zeg haal de afzetting weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *