“Tot 1 augustus? Dat is bij de wildebeesten af!”

Onduidelijkheid – dat is het sleutelwoord in de afzetting van het fietspad bij Garmerwolde. Dit gedeelte van de doorfietsroute is afgesloten vanwege werkzaamheden van de Gasunie. 

Bij Garmerwolde staat nu een omleiding aangegeven. De gemeente wil dat fietsers langs de drukke N360 fietsen, terwijl de stad nog gewoon bereikbaar is via de doorfietsroute. “Ik vind de Stadsweg wel wat prettiger fietsen, omdat het meer de natuur is in plaats van een drukke autoweg.”, vertelt een voorbijkomende fietser. Op de vraag of Groningen nog wel bereikbaar is via deze route reageert ze: “Jahoor, want je kan daar gewoon via het bos en dan kom je weer op dezelfde route uit.” Andere fietsers reageren meer verontwaardigd. “Tot 1 augustus? Dat is bij de wildebeesten af.”

GroenLinks-raadslid Hans Sietsma is het met de verontwaardigde fietser eens. “De communicatie is vrij beroerd. Wij kregen hier als GroenLinks lucht van, dus wij hebben vragen aan het College gesteld.” Volgens hem en voorbijgangers wordt er te weinig informatie over de afzetting gegeven.