Tinder voor vrijwilligerswerk

Met ‘Fix’, een variant op de dating-app Tinder, moeten jongeren gestimuleerd worden om wat meer maatschappelijk betrokken te raken en vrijwilligerswerk te gaan doen.

”We merken dat heel veel jongeren wel de goeie wil hebben, maar toch gebeurt het niet zo veel dat jongeren vrijwilligerswerk doen”, zegt Yannick Schram, vrijwilliger bij Fix. Met de app probeert Fix jongeren te koppelen aan mensen met een hulpvraag. En dat kan van alles zijn volgens vrijwilliger Boris Bats: ”Een omaatje helpen met haar boodschappen of iemand die niet zo handig is helpen met klussen, van alles is mogelijk”.

Samenwerking
Het project Fix wordt gefinancierd door het ministerie van volksgezondheid en is een samenwerking van maatschappelijke organisaties Link050, Jimmy’s, WeHelpen en Healthcoin.

Healthcoin
Om jongeren net even een extra zetje te geven richting maatschappelijke betrokkenheid gebruikt Fix een beloningssysteem.
Met de zogenaamde Healthcoin kunnen vrijwilligers die via de Fix-app aan de slag zijn, punten verdienen. En hoe meer je werkt, hoe meer punten je krijgt. Gebruikers van de app kunnen de verdiende punten inleveren voor bijvoorbeeld korting op een dagje uit, sportkleding en een kop koffie.

Deel dit artikel:

  1. Veel vrijwilligerswerk van tegenwoordig waren vroeger banen waarvoor je geld kreeg. Allemaal wegbezuinigd. Allemaal in het kader van zogenaamd marktwerking maar in de praktijk meer winst voor het bedrijf met de directeuren, managers en aandeelhouders. Het kromme is dat in sommige situaties je bepaalde banen wel als vrijwilligerswerk mag doen maar als betaalde baan niet mag uitvoeren omdat je dan ineens niet de benodigde kwalificaties hebt.

    Vrijwilligerswerk betaald de enorm hoge vaste lasten van tegenwoordig niet.

    Het beleid van de Rijksoverheid en gemeenten maakt dat je egoïstisch moet opstellen anders kom je zelf niet rond. Bovendien stellen ze zelf geen goed voorbeeld wat betreft de zogenoemde graaicultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *