Tinder voor vrijwilligerswerk

Met ‘Fix’, een variant op de dating-app Tinder, moeten jongeren gestimuleerd worden om wat meer maatschappelijk betrokken te raken en vrijwilligerswerk te gaan doen.

”We merken dat heel veel jongeren wel de goeie wil hebben, maar toch gebeurt het niet zo veel dat jongeren vrijwilligerswerk doen”, zegt Yannick Schram, vrijwilliger bij Fix. Met de app probeert Fix jongeren te koppelen aan mensen met een hulpvraag. En dat kan van alles zijn volgens vrijwilliger Boris Bats: ”Een omaatje helpen met haar boodschappen of iemand die niet zo handig is helpen met klussen, van alles is mogelijk”.

Samenwerking
Het project Fix wordt gefinancierd door het ministerie van volksgezondheid en is een samenwerking van maatschappelijke organisaties Link050, Jimmy’s, WeHelpen en Healthcoin.

Healthcoin
Om jongeren net even een extra zetje te geven richting maatschappelijke betrokkenheid gebruikt Fix een beloningssysteem.
Met de zogenaamde Healthcoin kunnen vrijwilligers die via de Fix-app aan de slag zijn, punten verdienen. En hoe meer je werkt, hoe meer punten je krijgt. Gebruikers van de app kunnen de verdiende punten inleveren voor bijvoorbeeld korting op een dagje uit, sportkleding en een kop koffie.