Theatervoorstelling voor geldproblemen bij jongeren

Geldproblemen en schulden is tegenwoordig een groot probleem in Groningen. Theatergroep Playback maakte er een voorstelling van, genaamd ‘NU’. Donderdagmiddag werd de voorstelling gespeeld in het Alfa-college bij de Atoomweg.

De voorstelling telt drie personages, die alle drie verschillend met geld omgaan. Ze komen alle drie in de problemen en krijgen geldschulden. Het publiek heeft daarna de taak om oplossingen voor de geldproblemen te bedenken. “Wij willen zelf de oplossingen niet op een presenteerblaadje aanbieden. Wij willen echt in samenspraak met de studenten erachter zien te komen wat zij een goede oplossing vinden”, aldus Roderick Bredenoord, acteur en gespreksleider van theatergroep Playback.

Wethouder Gijsbertsen was ook aanwezig om de jongeren aan te spreken. Volgens hem is het belangrijk dat jongeren leren met geld om te gaan: “Je ziet dat heel veel jonge mensen in de schuldenproblemen raken en het ook moeilijk vinden om er over te praten. Dus wat wij nu vooral doen, is aandacht besteden aan het voorkomen van het probleem.”

De voorstelling ‘NU’ is gericht op MBO’ers. Voor kinderen in het voortgezet onderwijs en voor ouders heeft de theatergroep aparte voorstellingen. Daarnaast heeft de groep ook educatieve voorstellingen voor andere thema’s.

 

 

Deel dit artikel: