Technische recherche doet onderzoek bij gebouw in Kostverloren

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De technische recherche doet zaterdag onderzoek bij het gebouw aan de Adriaan van Ostadestraat in de wijk Kostverloren waar vrijdagavond brand woedde. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

In het gebouw is een buitenschoolse opvang gevestigd. Vrijdagavond rond 20.45 uur brak brand uit in de gevel. De Groninger brandweer zette twee bluswagens en een hoogwerker in om het vuur te bestrijden. Rond 21.15 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Ruim twaalf uur na het uitbreken van de brand is de omgeving van het gebouw afgezet met politielint. “Medewerkers van de forensische opsporing doen in en rondom het gebouw onderzoek”, ziet incidentfotograaf Rick ten Cate die een kijkje is komen nemen. “Daarbij krijgen ze ook hulp van een politiehond.”

“Meerdere jongeren gezien”
Het onderzoek trekt flink wat buurtbewoners naar het gebouw. “Ik heb omwonden horen zeggen dat ze kort voor het uitbreken van de brand meerdere jongeren op het schoolplein hebben gezien.” Door de snelle inzet van de brandweer kon voorkomen worden dat het vuur naar binnen sloeg. De schade is nu beperkt gebleven tot rook-, roet-, glas- en waterschade. “Ondanks dat ik denk dat de hulpverleners tevreden zijn over de inzet, heb ik buurtbewoners hier wel horen zeggen dat het wel erg lang duurde voor de brandweer ter plaatse was.”

Tips? Bel politie
Mensen die meer informatie hebben over de brand, of die in het uur voor het uitbreken van het vuur iets gezien hebben, kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl