Schoppen en slaan tijdens Date de Topsporter

Schoppen, slaan en knietjes geven. Normaal gesproken kan dat natuurlijk niet, maar deze woensdag mocht hel wel even tijdens de clinic van kickbokster Sarèl de Jong.

Stichting Kinderopvang Stad Groningen organiseert in het kader van ‘Date de Topsporter’ clinics met verschillende topsporters om kinderen kennis te laten maken met hun sport. In de maanden maart en april kunnen de kinderen snuffelen aan verschillende sporten, zoals basketbal, dammen, hockey en kickboksen.

De clinic begon met een gesprek met de kickbokster. De kinderen konden haar van allerlei vragen stellen. “Ze hebben me het hemd van het lijf gevraagd, echt leuk”, aldus Sarèl de Jong. Daarna mochten de kinderen zelf aan de slag. Ze deden verschillende sla- en schopoefeningen. De Jong: “Ze waren super enthousiast. Vooral toen de trapkussens komen, dan kunnen ze echt even slaan en trappen.”

 

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *