Opzettelijke boerderijbrand en paasvuren kunnen weer

nieuws

Deze dinsdagnacht vliegt er een boerderij in het nabij Hoogkerk gelegen Den Horn opzettelijk in de brand. En paasvuren kunnen weer ontheffing vragen, meldt de Veiligheidsregio.

Voor de openingsscène van een speelfilm over Grutte Pier vinden in de nacht van dinsdag 30 april op woensdag 1 mei rond 01.00 uur alsnog opnamen plaats van een boerderijbrand aan de Hogeweg in Den Horn. De geplande brand ging eerder niet door vanwege fase 2 van natuurbrandrisico. Zowel de paasvuren als de boerderijbrand werden de afgelopen maand verboden. De Veiligheidsregio Groningen heeft nu besloten vanaf deze dinsdag weer terug te gaan naar fase 1.

Er is vanwege het unieke karakter een ontheffing verleend voor het gecontroleerd afbranden van de boerderij. Het gebied rondom de boerderij wordt afgezet met lint. In de uren rondom de brand is de Langeweersterweg en een deel van de Weersterweg in Den Horn afgesloten. Verkeersregelaars begeleiden dit.

Nu de Veiligheidsregio Groningen fase 1 heeft aangekondigd, kunnen verenigingen en organisaties opnieuw een ontheffing aanvragen om de paasbulten alsnog aan te steken.