Onweer gooit roet in het eten bij FC Groningen tegen PEC

PEC Zwolle – FC Groningen is na 57 minuten voetballen gestaakt wegens aanhoudend onweer met bliksem. Voorafgaand aan de beslissing van scheidsrechter van den Kerkhof, zorgden Kaj Sierhuis en Paul Gladon voor de doelpunten aan Groningse kant.

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd en stichtte veelvuldig gevaar met Kaj Sierhuis, Ritsu Doan en Paul Gladon. Paul Gladon had de grootste kans op de openingstreffer. De Haarlemmer kreeg de bal vrij aangespeeld in het strafschopgebied, maar maaide langs de bal. Na twintig minuten voetballen liet Kaj Sierhuis het uitvak juichen. Ritsu Doan gaf een prachtige bal van rechts en de spits kon aannemen en schieten: 0-1.

De eerst zo blauwe lucht begon te verkleuren en vanaf het veld kwam al de wens om voetballen te heroverwegen. Scheidsrechter van den Kerkhof wilde het nog even afwachten en liet de spelers dan ook ‘gewoon’ beginnen aan de tweede helft. Na één minuut voetballen in de tweede helft kwam PEC Zwolle op gelijke hoogte. Vito van Crooij kopte hard raak voor de Blauwvingers. FC Groningen herpakte zich en in de 56e minuut tekende Paul Gladon voor de 1-2. Samir Memisevic speelde de spits aan en de Haarlemmer schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal bekeken in de verre hoek: 1-2.

Een minuut na de treffer van Gladon begeleidde de scheidsrechter de spelers naar binnen. Het onweer was nog maar een kilometer verwijderd van het Mac3 stadion. Na een tijd wachten besloot de wedstrijdleiding in overleg met de clubs tot het staken van de wedstrijd.

Directeur Hans Nijland gaf voor de camera van OOG aan dat het duel aanstaande maandag om 20:00 wordt hervat. Één van beide ploegen trapt dan af voor nog 32 minuten voetballen met een 1-2 voorsprong voor FC Groningen.

Deel dit artikel:

 1. Bij vlagen lekker gevoetbald. Ritsu Doan meer centraal, en op de weg terug. Bel Hassani meer geconcentreerd dan zaterdag.

  Bruns en Handwerker enige zwakke schakels. Handwerker verandert bij duels in eigen zestien in Bambi; vreemd fenomeen. Bruns en Handwerker misschien verplicht aan testosteron-pleisters. Want met elf strijdende kerels kunnen we iedereen in de Eredivisie aan.

  1. Het probleem bij de FC is dat ze geen enkele wedstrijd in staat zijn om 90 minuten goed te voetballen, het gehele seizoen spelen ze meestal één helft goed.
   Desalniettemin hebben ze een erg goede tweede seizoenhelft gespeeld als we naar de punten kijken, het spel was echter vaak niet om aan te gluren. Doan heeft na zijn terugkomst van de landenwedstrijden ( toernooi ) zijn niveau niet meer gehaald, die jongen heeft nu echt even rust nodig.

  2. Pauperclub uit Rotterdam-Zuid werd negentig minuten van mat gespeeld. Maar voor de rest inderdaad meestal maximaal één goede helft.

   Ritsu Doan na Zwolle een weekje Japan gunnen. Maandag 6 mei terug, dan dinsdag en woensdag bijkomen van jetlag, en vervolgens drieëneenhalf week knallen in competitie plus play offs.

   Als we 442 GTPV willen spelen, wat bijna altijd wel goed aan te gluren is, moeten we weer eens een echt snelle centrale laatste man hebben. Worden nu veel te vaak in defensief gedrongen, en in omschakeling is het teveel op hoop van zegen, met trage jongens als Gladon. Heerlijke spits, maar niet voor de counter.
   Als Chabot verkocht wordt, voor een razendsnelle laatste man gaan. Kunnen we met Zeefuik en nieuwe laatste man elke counter er uit halen. Mocht De Graafschap degraderen (wat ik jammer zou vinden) hun linksback proberen te halen. Heeft ook een turbo.

 2. Doe.
  Ik heb het na gevraagd. Punten weggeven mag niet.
  Geluk mag je wel hebben en daar heeft de FcG , zeker de 2e seizoenshelft , meer van gehad dan Fc Emmen,
  Misschien is het in de laatste wedstrijd om te keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *