Meer monumenten mogen niet meer kosten

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Als gevolg van de gemeentelijke herindeling zijn er ten opzichte van de oude gemeente Groningen tien van rijkswege beschermde molens en tien kerken bijgekomen. Meer geld voor onderhoud komt er niet.

In de oude gemeente Groningen ontvangen deze gebouwen een onderhoudssubsidie. ‘Bij de beleidsharmonisatie moeten we de regeling voor deze gebouwen gelijk trekken’, schrijft het college van B&W.

‘Daarvoor zijn in principe drie mogelijkheden: a. binnen het huidige budget voor deze onderhoudsregeling, dan krijgen alle gebouwen de helft of minder; b. binnen het huidige budget voor erfgoed, de bijdrage blijft gelijk, maar dan kunnen we niets anders meer doen; c. naast het overige programma alle kerken en molens in aanmerking laten komen voor de huidige subsidie, dat kost structureel ca 80.000 euro extra. Omdat de beleidsharmonisatie budgetneutraal moet plaatsvinden, zullen we zoeken naar een compromis tussen a en b’.

Deel dit artikel:

 1. Tja …voor de uitgeprocedeerde leeglopers en profiteurs is er wel geld .. ( BED BAD EN BROOD)..
  Dan verhoog je toch simpelweg de hondenbelasting ?
  Of voer fietsplaatjes in net als voor de oorlog.
  Dankzij de Duitsers zijn we er vanaf 1941 ..( die Duitsers) hadden geen zin om te betalen voor hun “geleende”..fietsen ..dus afschaffen die hap dachten ze.
  Dus invoeren ( slapend rijk worden heet dat) of het geld besteden aan ons cultureel erfgoed onze molens en kerken..
  Je kan er natuurlijk ook een moskee van maken ..https://www.nu.nl/groningen/4242455/groen-licht-nieuwe-moskee-in-groningen.html

 2. de eerste win-winresultaten van de gemeentelijke herindeling worden zichtbaar. nu nog wachten tot nederland één gemeente wordt en er nergens meer geld voor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *