Limonadekabouter Oosterpark terecht

nieuws

De limonadekabouter uit de wijk Oosterpark is terug bij de bewonersorganisatie. Een buurtbewoner zag de kabouter na de uitzending van OOG TV en gaf dit aan bij de organisatie.

‘Dinsdagavond kreeg buurtbewoner Bina een telefoontje van een bewoonster van de Oosterparkwijk. Deze mevrouw had volledig ter goeder trouw van een bekende de kabouter gekocht en in de voortuin gezet. Een vriendin van deze vrouw had de uitzending gezien en samen hebben zij contact opgenomen met Bina, want die naam werd genoemd in het item.’, meldt Jaap de Graaf van de bewonersvereniging’

Gevonden aan het Eemskanaal

De verkoper van de kabouter had deze toevallig zien liggen aan de oever van het Eemskanaal en mee naar huis genomen en daarna voor een habbekrats verkocht. De Graaf: ‘Zijn verhaal sloot aan bij een tip die we op zondag hadden gekregen dat de kabouter bij het Eemskanaal lag. Maar toen wij daar aankwamen, was de kabouter verdwenen.’ Hoe de kabouter daar terecht kwam is onbekend: ‘Wij denken dat de dief onder de druk van alle berichten zich realiseerde dat hij er niets meer mee kon. En heeft daarna de kabouter op een afgelegen plek gedumpt.’

Licht beschadigd

De vrouw die de kabouter kocht heeft haar geld inmiddels terug. De limonadekabouter moet wel gerepareerd worden, zegt De Graaf: ‘De kabouter is licht beschadigd en zijn lantaarn is weg. De kabouter wordt gerepareerd en heeft verder niets aan zijn avontuur over gehouden. De bewonersorganisatie wil iedereen bedanken die heeft helpen zoeken. In het bijzonder buurtbewoonster Bina en de mevrouw die, toen zij er achter kwam, direct heeft gebeld. En natuurlijk OOG TV, zonder hun uitzending was het allemaal niet goed gekomen.’