Jeu de Boules-bar opent in Nieuwe Ebbingestraat

Het moet de hippe variant worden op een avondje bowlen. Een hapje, een drankje en een fanatiek potje Jeu de Boulen. Als het aan Merijn Goris ligt is straks heel Groningen aan de petanque. Hij is mede-eigenaar van Jeu de Boules-bar BOEL, die vrijdag voor het eerst haar deuren opent aan de Nieuwe Ebbingestraat.

“Het is een beetje een uit de hand gelopen grap. Maar ik geloof er wel echt in. Het is gewoon leuk om samen iets te doen onder het genot van een hapje en een drankje”, zegt Merijn Goris. Het fenomeen Jeu de Boules-bar bestond al inder meer in Amsterdam en Utrecht. En vooral in Scandinavië is het heel populair. Toen Merijn van het concept hoorde was hij niet te stuiten: “Een vriend vertelde me over de Jeu de Boules-bar in Amsterdam, ik ben direct op zoek gegaan naar een geschikte ruimte hier in Groningen. Ik wilde dit gewoon doen.”

Succes
Merijn is trots op zijn 450 vierkante meter aan Jeu de Boule-walhalla: “We zijn met z’n allen al maanden bezig om alles hier te verbouwen. Nu zo vlak voor de opening voelt het geweldig om hier rond te lopen. Ook als het geen succes wordt, dan heb ik in ieder geval gewoon een mooie plek om te Jeu de Boulen.”

Kwaliteitsbanen
Volgens fervent Jeu de Bouler en voormalig Nederlands kampioen bij de jeugd, Rick van Lier, zijn het prima banen aan de Nieuwe Ebbingestraat: “Ik geef deze banen een 8 van de 10. De consistentie van de baan is goed. Ik zou hier niet gaan rollen, maar je kan een demi-portée gooien, je kan een portée gooien. Het zijn gewoon kwaliteitsbaantjes.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *