Groninger Museum gaat on tour

nieuws
Foto: Kotivalo via WikiMedia Commons (CC 2.0)

Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark zal voor het eerst de opvallende zilveren caravan van het Groninger Museum te zien zijn. Deze gaat gedurende de zomer verschillende festivals in Groningen af. Bezoekers kunnen bij de caravan deelnemen aan verschillende activiteiten.

Het activiteitenaanbod verschilt per evenement: van filosoferen over kunst en voorproefjes van tentoonstellingen tot zelf kunstwerken maken.In de Kids Area op het bevrijdingsfestival kunnen kinderen buttons maken met persoonlijke strijdkreten over vrijheid, of korte opdrachten en spellen doen. Daarnaast leren en zien ze in het mobiele museum van alles over het Groninger Museum.

Het Mini Groninger Museum is onderdeel van een speciaal project gericht op inwoners van de stad Groningen, families in het bijzonder. Gedurende het jaar staan hierbij verschillende wijken centraal. Momenteel werkt het museum samen met de Oosterparkwijk, die dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert. Daarnaast is de caravan de komende maanden onder andere in Groningen te vinden bij het Bevrijdingsfestival, de Nacht van Kunst & Wetenschap, Stadspark Live, Noorderzon en de Museumnacht.