Groningen bereidt zich voor op Tottenham Hotspur – Ajax

Deze dinsdagavond is het zover. De halve finale van de Champions League: Tottenham Hotspur tegen Ajax. Tijd om te kijken hoe zenuwachtig de fans in Groningen zijn.

Een van van de fans is Martin. Hij is geboren en getogen Groninger, maar ook van jongs af aan fan van Ajax. Vroeger heeft hij op hoog niveau bij BV Veendam gevoetbald en mocht hij ook af en toe tegen de Amsterdammers spelen. Hij speelde bijvoorbeeld tegen Rafael van der Vaart. Dat vond hij extra speciaal. “Ik hou gewoon van de hele bravoure, de uitstraling van Ajax. De kleuren rood-wit spreken me gewoon heel erg aan en het spel is om van te genieten, vind ik.

De wedstrijd trekt veel fans. Op het terras van De Drie Gezusters zal hij op groot scherm vertoond worden. Volgens manager Frans van Oosten zal het een drukke boel worden: “We krijgen de afgelopen twee weken wel de vraag of we de wedstrijd uitzenden. Vooral na de laatste overwinning hadden we hem meteen al even ingepland.”

Volgens hem is er geen rivaliteit tussen Groningen en Amsterdam, maar juist saamhorigheid: “Het is een stukje Nederlandse trots. Ik bedoel, de laatste keer dat er een Nederlandse club in de halve finale stond van de Champions League, is alweer een tijdje geleden.”

De wedstrijd begint deze dinsdag om 21:00 uur.