Gratis spullen bij Gea’s Weggeefwinkel Vinkhuizen

Het is een droom die voor haar uitkomt: een Weggeefwinkel in haar geliefde wijk Vinkhuizen.
Gea Topelen Wilkens begon met een Facebookpagina voor gratis spullen en nu ze heeft haar eigen Weggeefwinkel aan de Traverijnstraat. Afgelopen zaterdag was de opening en sindsdien loopt het storm.

Gea heeft zelf lang in de uitkering gezeten. Ze heeft altijd van heel weinig geld moeten rondkomen. ”Ik weet hoe lastig het is als je bijna geen geld hebt en als je bijvoorbeeld een gezin moet onderhouden. Daarom ben ik dit gestart .Ik wil alleen maar helpen, helpen, helpen”, zegt Gea.

Gratis spullen
Klanten van Gea’s Weggeefwinkel mogen vijf items per week gratis meenemen. Kleding, schoenen, speelgoed, elektronische apparaten, boeken en dvd’s, er is van alles te krijgen bij Gea.
De Weggeefwinkel is volledig afhankelijk van giften. De afgelopen weken hebben veel buurtgenoten spullen gedoneerd, zodat Gea nu een bomvolle en ook al druk bezochte winkel heeft. ”Het is echt overweldigend. Zo veel mensen steunen me hier mee, vrijwilligers in de winkel, mensen die spullen komen brengen, het is zo mooi”.

Droom
Voor Gea is de winkel een droom die uitkomt. Ze begon met een Facebookpagina en ze organiseerde een paar keer een weggeefmarkt bij de Goudflat . ”Ik wilde steeds meer en steeds groter. Omdat ik zo meer mensen kan helpen”. Toen Gea eenmaal haar zinnen had gezet op een eigen weggeefwinkel is ze via het WIJ-team Vinkhuizen in contact gekomen met Backbone050, de beheerder van het pand aan de Travertijnstraat. ”Zo is het balletje gaan rollen en nu sta ik hier, trots en dankbaar”.

Deel dit artikel: