“Gewoon verschrikkelijk om hier te zitten. Jezus, wat een hel.”

nieuws

RTL-presentator Beau verbleef vijf dagen in het voormalige Formule1-hotel waar asielzoekers ‘minimaal’ worden opgevangen. Volgens de zender werden kijkers stil van deze indrukwekkende aflevering van Five Days Inside.

RTL: ‘Iedereen verwelkomt Beau met open armen, ook al hebben ze zelf niets. En dat ontroert Beau. Net als de schrijnende verhalen die hij hoort. “Het was een hele heftige dag. Eigenlijk waren alle gevallen die ik tegenkwam steeds ernstiger”, vertelt ‘ie na de tweede dag. Als Beau na vijf dagen het vervallen hotel verlaat is hij ontdaan. “Het is gewoon verschrikkelijk om hier te zitten. Jezus, wat een hel.” Maar hij is blij om te zien dat ontzettend veel mensen zich inzetten en hulp bieden. ”Dat is heel hoopgevend.”

Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten officieel terugkeren naar het land waar ze vandaan komen. Ze hebben geen recht op opvang in Nederland. Wel mogen enkele gemeenten in Nederland deze illegalen, die vanuit een asielzoekerscentrum op straat worden gezet, minimale opvang aanbieden. In Groningen zorgt de stichting Inlia voor deze opvang in een voormalig hotel. Er wonen hier een kleine honderd mensen.

Deel dit artikel:

 1. Kom dan met oplossingen Beau. Ze zijn uitgeprocedeerd en krijgen toch hulp, wat wil je nog meer? Of onze processen werken heel slecht en deze mensen zijn allemaal onterecht afgewezen, of deze mensen moeten gewoon terug. Ik begrijp heel goed dat sommige mensen niet terug kunnen, maar toch niet de meerderheid?

  En dan te bedenken dat dakloze Nederlanders blijkbaar minder recht op hulp hebben. Geen ‘hotels’ en BBB voor de daklozen. Het idee heerst dat uitgeprocedeerde asielzoekers zielig zijn, en daklozen het aan zichzelf te danken hebben.

  1. Eigen land opbouwen. De Nederlanders (niet mijn voorouders) hebben ook eens een corrupte Spaanse despoot met geweld moeten wegwerken om hun land te verbeteren. Mens is geboren om offers te brengen voor een goede zaak, niet om als een sprinkhaan slechts eigen welvaart na te jagen.

   Opvallend. Die middelmatige sjap van een Van Erven Dorens is van adellijke komaf. Het Nazistische Kalergi Coudehove plan streeft naar een blanke adellijke klasse die heerst over een creoolse massa. Verder is RTL eigenaar Bertelsmann een links liberale globalist. Enge agenda’s.

   1. Volgens mij moet je een beetje minderen met de chemtrails, V. Het beinvloedt de ontvangst van je alu hoedje.
    De lizard people houden zich vermoedelijk niet bezig met de inrichting van een opvang in Groningen.

    Ik vind het bizar dat je duizenden kilometers reist en god-weet-wat moet doen en god-weet-wie betaalt zodat je hier eindigt in een hotelkamertje met Beau van Erven Dorens.

    En dat dat dan een verbetering is tov je vorige situatie.

   2. Beste Bart.

    Geen idee waar je het over hebt. Ik heb het over Coudenhove Kalergi. De grondlegger van de EU. Bepleitte expliciet een tweedeling tussen blanke adellijke elite, en een negroïde euraziatiische massa.

   1. Klopt, en de oplossing is om deze illegaal in Nederland verblijvende mensen gewoon uit te zetten en niet meer op te vangen

 2. Ze kiezen er zelf voor. Ik heb geen enkele medelijden met deze uitgeprocedeerde asielzoekers. Ze zijn uitgeprocedeerd en als ze er voor kiezen om te blijven, mogen ze ontzettend dankbaar zijn dat ze dit nog hebben. Ze horen hier gewoon niet meer te zijn! Punt uit

   1. Ik had je ook niet uitgenodigd Marc ;)

    Maar misschien kan je gezellig op visite gaan bij die uitgeprocedeerde asielzoekers, die het zogenaamd zo zwaar hebben…

 3. Persoonlijk leg ik de schuld neer bij die advocaten welke dit soort uitgeprocedeerden in 1e instantie valse hoop hebben geven en nu nog dagelijks blijven geven, al vanaf het moment dat deze advocaten weten dat deze gelukszoekers, want dat is toch de overgrote meerderheid, welke bij hen aankloppen nooit in aanmerking zullen gaan komen voor een (verblijf)status, niet in dit land en ook niet in Europa.

  Doordat men telkens beroep aan blijft tekenen, krijgen deze uitgeprocedeerden telkens de gedachte hier te kunnen blijven. De tom tom doet haar werk want de gevolgen hebben wij de afgelopen jaren allemaal kunnen zien, overtochten met westerse opblaasboten, de Tsunami richting Duitsland toen Merkel haar mond voorbij sprak, enz.enz.

  Dat dit niet ten goede is gekomen aan draagvlak voor economische vluchtelingen, mocht dit er uberhaupt zijn geweest, blijkt wel uit de recente verkiezingsuitslagen.

  Met een kwart wat asielzoekers hier kosten, kun je in die landen waar men vandaan is gekomen misschien wel 3 tot 4 keer zoveel mensen daadwerkelijk en structureel gaan helpen. Daar zou men eens bij stil moeten gaan staan

 4. En vergeet ook niet die slappe linkse kwallen in het gemeentebestuur niet. Als je in noot zit zoek je een veilige plek, maar als je daar geen recht op hebt moet je er uit. Punt. Wat kost dat wel niet? Hier leven mensen van de voedselbank in een rijk land als Nederland. Moet niet kunnen, deze gasten krijgen alles.

 5. Ik maak me kwaad om dit zielige gedoe…! Onze eigen Nederlandse daklozen, waarvan velen al jaren en zonder goede hulpverlening op straat leven moeten dagelijks bijna 5eu bij mekaar te zien krijgen voor het slaaphuis (bed, bad, brood voor daklozen), terwijl deze ‘zielige’ uitgeprocedeerde mensen een gratis bed hebben en dagelijks 4,30eu krijgen om van te leven… Asielzoekers die ‘onze’ huizen met voorrang voor je neus wegkapen… En ga zo maar door… Belachelijk!!!

  Leuk geprobeerd Beau, maar mij heb je niet weten te prikkelen of weten te overtuigen!

  Danny

 6. Ik begrijp het argument van Alexander van Buren niet “dat dakloze Nederlanders blijkbaar minder recht op hulp hebben”. Hebben dakloze Nederlanders geen recht op een bijstandsuitkering? Hebben dakloze Nederlanders geen recht op hulp bij schuldsanering? Hebben dakloze Nederlanders geen recht op gratis rechtsbijstand? Kunnen dakloze Nederlanders niet met een uitkering en huursubsidie een ruimte huren of desnoods antikraak wonen? Hebben dakloze Nederlanders geen recht op geestelijke verzorging? Wat willen dakloze Nederlanders eigenlijk? Zij hebben in elk geval wél een verblijfsvergunning en veel meer rechten…!
  Kunnen reacties over uitgeprocedeerde asielzoekers versus dakloze Nederlanders niet wat genuanceerder? Op deze manier wordt binnen een democratische gemeenschap onterecht verdeeldheid gezaaid.

 7. Uitgeprocedeerde asielzoekers zijn gewoon mensen hoor, geen criminelen. Waarom die ergenis jegens deze mensen. Eerder medelijden is op z’n plaats. Ze worden er heus wel uitgezet.

 8. Johanna, jij noemt alle zaken precies zo op zoals de politiek en bestuurders dit doen… De uitvoering van het beleid, daar schort het hem aan… Asielzoekers hebben wel degelijk meer rechten (in de uitvoering van beleid) anders worden Den Haag en Brussel boos… Daklozen hebben i.d.d. evenveel rechten, maar dan op papier… Want geen hond die zich bekommert om deze mensen, want er hangt geen ‘druk’ vanuit Den Haag en Brussel boven het hoofd van kabinet en bestuurders om het beleid zó uit te voeren dat daklozen net zo goed af zijn als asielzoekers… Daar zit het ‘m in!

  Blijf dus lekker ongenuanceerd doorkleppen Johanna…! Mij heb je niet overtuigd.

  Gr danny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *