Gemeente past openingstijden bruggen aan

nieuws

De gemeente gaat per 1 mei de reguliere openingstijden van bruggen aanpassen. Tijdens de werkzaamheden rond de zuidelijke ringweg zijn de bruggen minder lang open voor de scheepvaart.

De gemeente verwacht de komende jaren een toename van de verkeersdruk tijdens de spits. De tijden van de ochtend- en avondspits worden daarom opgerekt, zodat het verkeer en openbaar vervoer minder hinder ondervinden.

Per 1 mei worden de bruggen op werkdagen niet bediend van 07.30 uur tot 09.30 uur en van 15.30 uur tot 18.00 uur. In het weekend zijn de bruggen open van 09.00 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 16.00 uur en van 17.30 uur tot 19.00 uur.

Na 18.00 uur worden alleen de buitenste bruggen bediend, zodat schepen naar de Reitdiephaven, Oosterhaven en Zuiderhaven kunnen varen. De gemeente erkent dat dit gevolgen heeft voor de Staande Mast Route door het Reitdiep. Uit tellingen blijkt dat schepen daar ‘s avonds maar weinig gebruik van maken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *