“Fietsen in binnenstad van de stoep af”

nieuws

De fietsen de binnenstad moeten van de stoep geweerd worden. Dat vindt het stadsbestuur.

Op sommige plekken staan zo veel fietsen geparkeerd dat wandelaars en mensen die minder valide zijn er nauwelijks langs kunnen.

Er is nog geen plan om de fietsenoverlast aan te pakken, maar het stadsbestuur gaat daar aan werken.

Deel dit artikel:

  1. Dat ga je alleen realiseren wanneer aangewezen fietsparkeerplekken creëert waar buiten geen fietsen gestald mogen worden, gecombineerd met een actief handhavingsbeleid.

  2. Maak de binnenstad volledig autovrij en stal de nu overal geparkeerd staande fietsen in de dan vrij te komen ruimte in de parkeergarages. Ben je gelijk van deze overlast af

      1. Een Euro per uur, zou toch niet onoverkomelijk moeten zijn, gelet op de tarieven welke men auto`s in rekening brengt.

      2. Mensen die voor 5 euro een fiets van een junk kopen, gaan zeker een euro betalen om die te stallen.

  3. Ook graag aandacht voor de Herestraat. Menigeen denken daar doodleuk te fietsen, terwijl het een voetgangersgebied is. Vermoedelijk fietsers die hier niet mee bekend zijn. Het staat ook niet nadrukkelijk aangegeven aan het begin en eind van de Herestraat, dat het een voetgangersgebied is. Misschien ontslaat de verwarring wel met de Folkingestraat, omdat dit wel een mengelmoesje is, waarin voetgangers en fietsers kriskras het op deze wijze gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *