FC Groningen gaat maatregelen treffen na vuurwerkincident

nieuws
Foto: fcgroningen.nl

FC Groningen is bezig met maatregelen naar aanleiding van incidenten tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen van afgelopen zondag. Dat meldt algemeen directeur Hans Nijland dinsdag namens de directie van de club.

“Wat een mooie voetbaldag had moeten worden, liep uit op een flinke deceptie”, zo schrijf Nijland. “Het overgrote deel van de supporters heeft een groot deel van de eerste helft helaas gemist door onrust bij de toegangscontrole richting het uitvak. Tijdens de wedstrijd werd er vanuit ons vak vuurwerk gegooid en ook werden er teksten geschreeuwd en gezongen, die absoluut alle perken te buiten gaan.”

Welke maatregelen er volgen, wil de Nijland op dit moment nog niet zeggen:  “We zijn binnen de club volop bezig om dit soort nare taferelen in de toekomst te voorkomen.” Wel heeft de club maandagavond (naar eigen zeggen) de meegereisde supporters persoonlijk geinformeerd dat de gebeurtenissen in Heerenveen de volle aandacht hebben van de club.

Bij een van de incidenten raakte een supporter van Heerenveen gewond geraakt aan het gezicht. De KNVB gaat het incident waarschijnlijk onderzoeken.

Deel dit artikel: