Donar verliest in Den Bosch

Donar heeft donderdagavond in Den Bosch de wedstrijd tegen New Heroes verloren. Een inhaalrace in het laatste kwart mocht niet baten: 69-63.

In het eerste kwart kwamen beide ploegen maar moeizaam op gang. Donar scoorde zelfs pas voor het eerst na ruim 3,5 minuut. Het kwart eindigde in een kleine voorsprong voor de thuisploeg van 13-10. In het tweede kwart kwamen de Groninger basketballers op stoom. Vooral Sean Cunningham was op dreef, met 3 driepunters en in totaal 13 punten in dit kwart. Bij rust was de stand 26-28.

In het derde kwart kwam Donar, net als in het eerste kwart, tot slechts 10 punten, terwijl Den Bosch op schot was. Aan het eind van het kwart was het verschil liefst 12 punten: 50-38. In het laatste kwart kwam Donar sterk terug, mede door de uit Amerika teruggekeerde Lance Jeter. Hij maakte, net als eerder Sean Cunningham, 3 driepunters en in totaal 13 punten in dit kwart. Met nog anderhalve minuut op de klok was het verschil slechts één punt: 64-63. Door twee vrije worpen van Keshun Sherrill en een lay-up van Jonathon Williams werd het echter snel 68-63, en dat verschil kon Donar in de resterende tijd niet meer goedmaken.

Topscorers bij Donar waren Sean Cunningham met 17 punten, Lance Jeter met 13 punten en Teddy Gipson met 11 punten.

De nederlaag is de derde op rij voor Donar, dat op de vierde plaats staat met 36 punten uit 28 wedstrijden. Het verschil met Den Bosch, dat op de derde plaats staat met 46 punten uit 30 wedstrijden, is nog groter geworden.