Brand bij kinderopvang: “Dit heeft veel impact op de kinderen”

De brand bij kinderopvang Huis de B in de wijk Kostverloren heeft veel impact op de kinderen. Dat laat directeur Judith Lechner weten.

“Op Paasmaandag kwam hier een meisje samen met haar ouders”, vertelt Lechner. “Ze moest met eigen ogen zien dat het vuur echt onder controle is. In haar beleving woedde de brand maar door. Hierdoor had ze al een aantal dagen slecht geslapen.” Behalve impact op de kinderen betekent de brand ook veel voor het team. “Twee ruimtes hebben flinke schade opgelopen. Die kunnen we de komende tijd niet gebruiken. Wel moet ik zeggen dat we hulp van alle kanten krijgen. Ouders hebben aangeboden te willen helpen schoonmaken, een schoonmaakbedrijf is hier het hele weekend bezig geweest en van verschillende kanten is ons vervangende ruimte aangeboden.”

Vanwege het schoonmaken kan het kinderopvanggebouw dinsdag nog niet gebruikt worden. “We hebben een deel kunnen onderbrengen in een noodlokaal. Een ander deel heeft een plekje gevonden in basisschool De Petteflet.” De verwachting is dat woensdag weer een deel van het gebouw gebruikt kan worden door de kinderen.

Getuigen
De politie is ondertussen nog volop bezig om de oorzaak van de brand te achterhalen. “We houden met alle scenario’s rekening”, vertelt politiewoordvoerder Leo Wassing. “Wel doen we een klemmend beroep op buurtbewoners. Iedereen die tussen 20.30 en 21.00 uur iets gezien heeft in en rondom het gebouw, daar komen we heel graag in contact mee. Mensen kunnen zich melden op telefoonnummer 0900 88 44.