Bijna duizend bomen moeten gekapt wegens essentaksterfte

nieuws

De gemeente laat aan het einde van dit jaar 945 essen kappen omdat ze aangetast zijn door de essentaksterfte. Tegen deze agressieve schimmelziekte zijn nog geen effectieve maatregelen mogelijk.

De ruim 17 duizend essen in Groningen en Ten Boer zijn alle onderzocht. Ruim de helft daarvan is in meer of mindere mate aangetast. De essen in Haren worden later dit jaar onderzocht. Naast de 945 bomen die gekapt worden, moeten er ook nog ruim vierduizend extra gesnoeid worden. Het gaat om bomen die op plekken staan waar risico kan optreden, zoals langs fietspaden.

Nog dit jaar en volgend jaar worden nieuwe bomen geplant. Dat gebeurt in samenspraak met bewoners en ondernemers in de buurt.

Deel dit artikel:

  1. Dan moeten er nogal wat bomen bijkomen gezien de belofte van de hypocrieten van Groen Links, overigens moeten die bomen ook weer ergens vandaan komen waardoor het gewoon groen verschuiving is.

    1. Dat woord hypocriet scoort wel lekker hè Doetje.
      Oh ja, was helemaal vergeten dat de essentaksterfte uiteráárd volledig de schuld is van GroenLinks. De onderste steen boven!

  2. Doe, ik heb gehoord dat ook bomen zich voortplanten; zou dat ook voor essen gelden? Of is het zo dat er een vast aantal essen is op de wereld?
    ” overigens moeten die bomen ook weer ergens vandaan komen waardoor het gewoon groen verschuiving is. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *