Bewoners Van Eedenstraat krijgen zin: bouwterrein gaat weg

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Het bouwterrein voor werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg bij de Van Eedenstraat wordt verplaatst. De bewoners hadden veel klachten over slaapproblemen door nachtelijke werkzaamheden en misten ‘het groen’ in hun wijk. Daarop besloten de buurtbewoners in actie te komen.

De acties van de bewoners begonnen vorige week. Toen werden spandoeken opgehangen en een toegangshek naar de bouwplaats afgesloten met een ketting. Afgelopen zaterdag vond een vredige protest-barbecue plaats, waar ook de PVV aanwezig was om de buurtbewoners in hun zaak te steunen. Woensdag stelden de bewoners aannemer Combinatie Herepoort een Ultimatum. De aannemer had toch vandaag 18.00 uur om met een goed voorstel te komen, anders zouden de acties en media-aandacht door gaan.

Vandaag liep het ultimatum af en kwam Bert Kramer van de aannemer met nog een aantal mensen de bewoners het goede nieuws vertellen.  “Woensdag waren wij heel erg hard tegen ze. In twee dagen hebben ze heel veel gedaan, en heel hard gewerkt. En ze hebben het voor ons voor elkaar gekregen,” vertelt buurtbewoner Johan Winkelaar aan OOG.

Lof voor de aannemer

Het bouwterrein zal zich hoogstwaarschijnlijk naar de andere kant van de ring verplaatsen, en ‘het groen’ zal terugkeren in de wijk. “Wij hebben al heel veel mails gestuurd naar de gemeente, en nu worden we eindelijk gehoord. We hebben dit anderhalve week klaargespeeld,” gaat Johan verder. “Ook alle lof voor Bert Kramer en alle mensen om hem heen. Ze hebben echt naar ons geluisterd en ons serieus genomen.”

Op de vraag hoe de buurt het gaat vieren antwoordt de buurtbewoner: “Ik ga zo eerst een biertje drinken denk ik!”

 

Deel dit artikel: