Bedreigingen zetten streep door tocht Westerbork – Groningen

nieuws
Foto: nachtvandevluchteling.nl

De organisatie van de Nacht voor de Vluchteling heeft de wandeltocht tussen Westerbork en Groningen afgelast vanwege aanhoudende bedreigingen en intimidaties. De tocht zou plaatsvinden op 15 juni.

De tocht is georganiseerd om geld op te halen voor oorlogsvluchtelingen. Met het geld hopen ze schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medicijnen te betalen. De bedreigingen, voornamelijk aan Kamp Westerbork geadresseerd, zorgen ervoor dat de veiligheid van medewerkers en lopers in het geding is. Lopers kunnen uitwijken naar een van de andere tochten.

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling meldt: ‘Wij zijn sinds vele jaren betrokken bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork dat volgens ons een belangrijke rol heeft te spelen in hedendaagse discussies over oorlog en conflict, en dan uiteraard ook over vluchtelingen. Het is diep triest dat juist Herinneringscentrum Kamp Westerbork onder druk van bedreigingen deze belangrijke taak niet kan uitvoeren.’