Taalhuis in Lewenborg feestelijk geopend

Met de aanwezigheid en felicitaties voor de nieuwe  vrijwilligers door Wethouder Matthias Gijsbertsen was de opening van Taalhuis in wijkcentrum ‘het Dok’ officieel. Het is alweer het achtste Taalhuis in de gemeente Groningen.

In de Taalhuizen van Groningen worden laaggeletterden geholpen met hun taal, met behulp van coaches die voornamelijk vrijwilliger zijn. Het Taalhuis is een samenwerking van de Gemeente Groningen, het Alfa College, WIJ Oosterparkwijk, het Groninger Forum, het Noorderpoort College en Stichting Lezen en Schrijven. Ook mensen die hun weg op de computer maar moeilijk weten te vinden kunnen geholpen worden. Daarnaast geeft het Taalhuis allerlei informatie over opleidingen, cursussen en andere vrijwilligersprojecten in de stad gericht op taal.

Één van de ambassadeurs van de Taalhuizen is Henk Bijholt. Henk is laaggeletterd en ongeveer een jaar geleden begonnen bij het Taalhuis. Tegenwoordig weet Henk zich al veel beter te redden met taal en de computer. Daarom heeft hij besloten anderen aan te sporen om ook naar een Taalhuis te gaan. “Mensen denken dat ik het voor mezelf doe, maar ik doe het voor iedereen die moeite heeft met taal,” vertelde Henk enthousiast.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *