PvdD wil dat gemeente ‘Zwarte Piet-discussie’ in Groningen aanzwengelt

Met schriftelijke vragen wil de Partij voor de Dieren wil dat college van B&W de maatschappelijke dialoog over Sinterklaas initieert in de Gemeente Groningen.

Volgens de partij is de directe aanleiding voor deze oproep de recente gebeurtenissen rondom de viering en intocht van Sinterklaas in de Stad, waarbij de gemoederen hoog op liepen. “Wij denken oprecht dat veel mensen die het Sinterklaasfeest vieren daar nooit een racistische associatie bij hebben gehad. Maar de wijze waarop de discussie gevoerd wordt, de gevoeligheden die naar boven komen en bovendien de bevindingen van de Kinderombudsman, zijn voor ons nu aanleiding om het voortouw te nemen voor een Sinterklaasfeest dat door iedereen met evenveel plezier gevierd kan worden. De kansen daarop lijken ons groter als de huidige vorm van Zwarte Piet met haar tijd mee verandert”, aldus van PvdD raadslid Terence van Zoelen.

Tijdens de Sinterklaasintocht in Groningen van vorig jaar kwam het op het Emmaplein tot een confrontatie tussen voor en tegenstanders van Zwarte Piet. Daarbij werd aangifte gedaan van mishandeling.

Deel dit artikel: