PvdD wil dat gemeente ‘Zwarte Piet-discussie’ in Groningen aanzwengelt

Met schriftelijke vragen wil de Partij voor de Dieren wil dat college van B&W de maatschappelijke dialoog over Sinterklaas initieert in de Gemeente Groningen.

Volgens de partij is de directe aanleiding voor deze oproep de recente gebeurtenissen rondom de viering en intocht van Sinterklaas in de Stad, waarbij de gemoederen hoog op liepen. “Wij denken oprecht dat veel mensen die het Sinterklaasfeest vieren daar nooit een racistische associatie bij hebben gehad. Maar de wijze waarop de discussie gevoerd wordt, de gevoeligheden die naar boven komen en bovendien de bevindingen van de Kinderombudsman, zijn voor ons nu aanleiding om het voortouw te nemen voor een Sinterklaasfeest dat door iedereen met evenveel plezier gevierd kan worden. De kansen daarop lijken ons groter als de huidige vorm van Zwarte Piet met haar tijd mee verandert”, aldus van PvdD raadslid Terence van Zoelen.

Tijdens de Sinterklaasintocht in Groningen van vorig jaar kwam het op het Emmaplein tot een confrontatie tussen voor en tegenstanders van Zwarte Piet. Daarbij werd aangifte gedaan van mishandeling.

Deel dit artikel:

 1. Poten af van zwarte Pieten, het is altijd zwart geweest en zo hoort het ook. Zo haal je ook al die leuke herinneringen van ons oudere mensen naar beneden, alsof wij destijds van discriminatie hadden gehoord. We wisten niet eens wat dat was. Dus laat alles zo blijven.

 2. Wat weer een domme toestand.
  Ja, DOM !
  Niemand begrijpt dat het ‘afschaffen’ van Zwarte Piet
  de zuiverste vorm is van RACISME !!!
  Waarom mogen gekleurde mensen niet meedoen aan
  het Sinterklaasfeest ?
  Oh, wel als cadeautjesontvangers, maar niet meespelen ?
  ONZIN ! Zwarte Piet hoort er bij !
  Ken je die actiespreuk nog, van Radio Veronica ?

  ZWARTE PIET BLIJFT, ALS UUU DAT WILT !

 3. Mooi deze multiculturele samenleving. Nu moeten wij maar alles aanpassen om hun nog meer naar hun zin te maken. Dank aan de groene gekke linkse drammers die met meerderheid gekozen is, dus niet zeuren, had er maar anders gestemd moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *