Postharmonie loopt mee in één van de grootste carnavalsoptochten

nieuws
Foto: Piet Zaagman - Gruno's Postharmonie

De Gruno’s Postharmonie uit de stad loopt maandag mee in één van de grootste carnavalsoptochten die Europa kent: de Kölner Rosenmontagszug.

De muzikale deelname van de Postharmonie is een traditie die al jaren bestaat. ’s Ochtends in alle vroegte vertrekken de muzikanten per bus om in de Duitse stad mee te lopen in een optocht die door de binnenstad voert.

Der Kölner Rosenmontagszug is één van de grootste carnavalsoptochten in Duitsland die al sinds 1823 gehouden wordt. De optocht van praalwagens, feestwagens, carnavalesk uitgedoste groepen te voet en fanfares en harmonieën had de afgelopen jaren een gemiddelde lengte van acht kilometer. Ieder jaar komen er zo’n miljoen belangstellenden op af.

Deel dit artikel: