Parcival schittert in grote zaal Oosterpoort

In muziekcentrum De Oosterpoort vinden deze week de voorjaarsconcerten van het Parcival College plaats. “Ik begin nu wel een beetje zenuwachtig te worden.”

De ruim achthonderd leerlingen van de school maken tijdens de concerten allemaal hun opwachting. “Leerlingen uit de brugklas zingen bestaande popliedjes”, vertelt Ans van de Vlekkert van de school. “Scholieren uit het derde jaar hebben zelf liedjes gemaakt, en de drie hoogste klassen zingen samen een speciale compositie gemaakt door Henry Kelder.” Die compositie is volgens Van de Vlekkert best wel bijzonder. “De vorm vrijeschoolonderwijs bestaat dit jaar precies honderd jaar. Daarom hebben we als thema voor ‘goud’ gekozen en hebben we ook deze compositie laten maken.”

Dinsdagochtend vond in de zaal een laatste repetitie plaats voor de derdejaarsleerlingen. “Ik heb een liedje geschreven dat eigenlijk over mij zelf gaat”, vertelt Eva. “Ik zat eerst op een andere school en daar vond ik het helemaal niet leuk. Nu zit ik op het Parcival, en dat bevalt me erg goed. Dat gevoel heb ik tot uiting proberen te brengen in mijn lied, en dat is volgens mij best wel goed gelukt.”

Van de Vlekkert is vooral trots. “We zijn hier al het hele jaar mee bezig, maar als ik zo iedereen muzikaal bezig zie zijn, kan ik alleen maar heel blij zijn.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *