Noorderlijke basketbalclubs starten wervingscampagne op internationale vrouwendag

sport
Foto: Facebook Vrouwen topbasketbal noord nederland

De basketbalclubs in Noord-Nederland grijpen Internationale Vrouwendag aan voor de kick-off van de campagne ‘Bal zoekt Vrouw’.

Margo Koning van HSVB: “We werken voor het eerst club-overstijgend samen bij het werven van nieuwe leden en de ontwikkeling van de individuele speelster, trainer en clubbestuurder. Elkaar helpen en daarmee samen het vrouwenbasketbal in het Noorden echt een boost te geven.” De samenwerkende clubs zijn onder andere Excercitia, HSVB, BVG, De Groene Uilen–Moestasj, Assist en Celeritas-Donar, sinds kort werken ze samen met Aquila, Dyna’75, en Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord (Martini Sparks).

De eerste gezamenlijke actie is een ‘Bal zoekt Vrouw’ kennismakingsochtend op zaterdag 11 mei 2019 in sporthal Vinkhuizen in Groningen. De clubs werken aan een afwisselend en sportief programma, met onder andere spelregeluitleg, een clinic door de speelsters van het eredivisieteam Keijser Capital Martini Sparks, een workshop over voeding, een ‘potje’ ballen, en nog veel meer.  De kennnismakingsochtend is gratis, en aanmelden kan via www.balzoektvrouw.org.