GHHC compleet weggespeeld door SCHC

Julie Brinkman scoort de 6-0 tegen GHHC. Foto: Jacob Gunter

De hockeydames van GHHC hebben zondag in Bilthoven een zware nederlaag geleden tegen SCHC. De hekkensluiters in de hoofdklasse verloren met 7-0 van de nummer 3 van de competitie.

In de eerste helft gaf GHHC nog redelijk tegenstand: pas in de 20e en 25e minuut kwam SCHC tot scoren. Na rust vielen de goals wel heel snel: SCHC scoorde driemaal tussen de 41e en 47e minuut. Ginella Zerbo trof twee keer het doel. De internationals Carlien Dirkse van den Heuvel en Caia van Maasakker scoorden elk eenmaal. Drie van de zeven goals kwamen voort uit strafcorners.

GHHC blijft laatste met 6 punten uit 18 duels. Bloemendaal, dat gelijkspeelde tegen HDM, heeft 8 punten en Huizen heeft er 9. De nummer laatst van de competitie degradeert rechtstreeks.