Getuigen gezocht van vossenjacht met lichtbak in Onlanden

nieuws

Er is melding gedaan van jacht op vossen met een lichtbak vrijdagavond vanaf 20:30 uur in de Peizermaden, onderdeel van de Onlanden.

Mensen die iets gezien hebben kunnen dat melden bij de BOA van Natuurmonumenten via Twitter.

Jagen met lichtbakken op vossen is niet ongebruikelijk in jagerskringen, maar zonder ontheffing is het niet toegestaan.

Deel dit artikel:

 1. Ik dacht dat de NSB camera`s met bewegingsmelders in diezelfde Onlanden had geplaatst, of waren de batterijen soms leeg?
  Er is nu al zoveel geld in deze Onlanden verkwist, daar kunnen dan toch ook nog wel een paar goede infrarood nachtzicht camera`s vanaf?

  1. Misschien dat er ter voorkoming van geldverkwisting nog personeel wordt aangenomen . Probeer het , je schijnt goed op de hoogte te zijn .

   1. Nog meer uren werken? Afgelopen week 63 uur, wat volgens mij lang genoeg is. Als je enkel al meer dan € 680.000,00 kunt besteden aan een uitkijktoren in dit gebied, voor een klein select gezelschap welke hier gebruik van maken, ja dan is er in mijn ogen teveel geld beschikbaar bjj deze club. Het is ingericht als waterberging, maar het is gecultiveerde natuur, wat miljoenen heeft gekost, waar men dezelfde gelden ook anders had kunnen besteden om dit gebied tijdens de zomermaanden als recreatiegebied te gaan gebruiken.

    Sterker nog, ik zou het juist nu anders in gaan richten, juist om water wat er in de natte maanden valt, te gaan bergen, om dit in de droge zomermaanden als beregeningswater te kunnen gaan gebruiken.

 2. Helemaal mee eens Middenweg! Een recreatiegebied, met een meer zoals Beulakerwijde met verschillende ribben. Ruimte voor open water, rietland, ruigte en grasland, ruimte voor verschillende diersoorten en een waterberging het gehele jaar door zodat tijdens droogte hier water weer uit onttrokken kan worden. Het is zonde al het water naar de zee af te vloeien, zoet water die tijdens de droogte zo hard nodig is. Het mooie van ribben is dat je overal de waterstand kan bepalen, hiermee houdt je de voeten en kelders in Peize droog. Maar helaas weinig inventieve mensen die zich bezighouden met het gebied..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *