Gemeente moet opnieuw aan de slag met schadeclaim Music

nieuws
Foto: gemeente Groningen

De gemeente Groningen moet de schadeclaim van pandeigenaar Mario Music opnieuw in behandeling nemen. Dat heeft de Raad van State woensdag bekendgemaakt, zo meldt RTV Noord.

Music wil ruim 900 duizend euro schadegeld, omdat zijn panden in het A-kwartier fors in waarde zijn gedaald, nadat de gemeente in 2010 een prostitutieverbod instelde. Bovendien zijn de inkomsten uit huur flink verminderd.

Volgens de Raad van State heeft de gemeente de schadegegevens van Music ten onrechte opzij geschoven als zijnde onbetrouwbaar en niet goed onderbouwd, waardoor de pandeigenaar naar het geld kon fluiten. Het gemeentebestuur moet nu alsnog aan de slag met Music’ schadeclaim. De pandeigenaar kan daarna opnieuw de gang naar de Raad van State maken voor een einduitspraak.