Treinen naar Zuidhorn rijden weer

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden hebben vrijdagmiddag flinke overlast ondervonden van de gevolgen van een storing. Hierdoor was er enkele uren geen treinverkeer mogelijk.

De problemen begonnen rond 14.25 uur. Door de storing konden de seinen tussen Groningen en Hoogkerk Vierverlaten niet goed bediend worden, waarop besloten werd het treinverkeer tussen de stad en Zuidhorn te stremmen. Vervoersbedrijf Arriva zette bussen in. Tussen Zuidhorn en Leeuwarden reden alleen stoptreinen.

Even na 16.00 uur liet spoorbeheerder ProRail weten dat het euvel verholpen was. De verwachting is dat de treinen vanaf 16.30 uur weer volgens de normale dienstregeling rijden.

Ook gevolgen voor auto en fietsers in Stad
De storing had ook gevolgen voor het auto- en fietsverkeer in de stad. De spoorwegovergang Peizerweg stond als gevolg van het euvel in storing waardoor de slagbomen gesloten bleven. Politieagenten kwamen ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. Op de redactie van OOG Tv kwamen meldingen binnen dat dit ook gold voor de spoorwegovergangen Paterswoldseweg en Zuiderweg in Hoogkerk.

Bij de overweg Peizerweg regelen politieagenten het verkeer. Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl

Veel storingen de laatste weken
De laatste weken vinden er regelmatig sein- en wisselstoringen plaats tussen Groningen en Zuidhorn. Afgelopen woensdagochtend was er ook langere tijd geen treinverkeer mogelijk. Oorzaak lijken de werkzaamheden te zijn. Tussen Hoogkerk en Zuidhorn wordt vanwege de komst van een extra sneltrein het spoor verdubbeld.