Forum voor Democratie: ‘Gasbel moet leeg, winst naar Groningen’

De gasbel moet leeg. Dat zegt de nieuw geïnstalleerde fractie van Forum voor Democratie in de Provinciale Staten. De baten moeten dan wel naar Groningen, zegt fractievoorzitter Bart van der Werf.

Van der Werf: “Er zit een enorme bodemschat in de grond en het zou natuurlijk zonde zijn om die te laten liggen. Ik denk dat de baten van het gas absoluut terug moeten naar Groningen. Ik denk dat als we dat doen, dat het draagvlak onder de Groningers veel breder zal zijn. Als we dat gecontroleerd en op een veilige manier kunnen, dan zijn we helemaal voor. Als het allemaal moeilijk gaat en het is niet veilig, dan moeten we kijken of daar een alternatief voor is.”

De partij weet nog niet precies wat hun verdere plannen voor Groningen zijn. Lijsttrekker Van der Werf geeft aan dat de fractie dat nog moet bekijken: “Daar kan ik nu niet strikt antwoord op geven. Er zijn een aantal dingen die wij heel belangrijk vinden, dat is betaalbare huisvesting, het afhandelen van de aardbevingsschade en de bereikbaarheid in de provincie.”