Flinke rookontwikkeling bij brand in garagebox Haren, omwonenden geëvacueerd

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een garagebox aan de Henricus Muntinglaan in Haren heeft zaterdagmiddag brand gewoed. De brandweer heeft opgeschaald naar ‘middelbrand’.

“Even na 13.00 uur kregen we een melding van een brand in een garagebox”, vertelt brandweerwoordvoerder Matthijs Noordhoff. De Harense brandweer rukte daarop uit met één bluswagen. “Bij aankomst troffen we twee garageboxen aan die volledig in brand stonden. Daarop hebben we ‘middelbrand’ gemaakt waarop het tweede blusvoertuig van Haren ook ter plaatse kwam. Omdat de brand gepaard ging met flink wat rookontwikkeling hebben we besloten om directe omwonenden te evacueren.”

Om de brand te blussen werd een schuimmiddel ingezet. Rond 13.25 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. “Uit onderzoek blijkt dat het niet om twee garageboxen gaat maar om eentje die een dubbele deur heeft.” De box is bij de brand zwaar beschadigd geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Deel dit artikel: