FC Groningen wil nog niet omhoog kijken

Door een aantal goede resultaten is FC Groningen van onderaan de ranglijst geklommen naar de subtop. Daar staat ook de tegenstander van vrijdag, FC Utrecht.

Ondanks de stijging kijken de spelers nog niet vooruit naar de plays-offs voor Europees voetbal.  “We hebben een lange tijd tegen de degradatiestreep gestaan. Daarom is het belangrijk om eerst maar eens helemaal weg te zijn van de staart van de competitie, om vervolgens verder te kijken”, vertelt Kaj Sierhuis. Aanvoerder Mike te Wierik voegt daaraan toe dat ze voor henzelf het doel hebben gezet om 36 punten te halen en zich veilig te stellen in de competitie, voordat ze gaan kijken wat er nog meer mogelijk is.

De Groningse club staat op dit moment achtste met 31 punten. Dat is vijf punten lager dan de Utrechtse concurrent, die momenteel zesde staat. Om een serieuze kans te maken op Europees voetbal, is het belangrijk om de drie punten te halen. “Als je het zelf in eigen hand wil hebben, dan zul je deze wedstrijd zeker niet moeten verliezen”, zegt Te Wierik.

De wedstrijd begint deze vrijdag om 20:00 uur.